Organisatie

Onze opdrachtgever is een toonaangevende internationale handelsorganisatie in consumenten artikelen in interieur, koken en tafelen die zowel met een eigen merk als voor private label klanten eigentijdse producten ontwikkelt.

Functie

Als (Senior) Key Account Manager is jouw grootste verantwoordelijkheid, een partner te zijn voor grote retailers en supermarkten (FMCG). Je ontzorgt en adviseert over het meest commerciële assortiment.

Inspelend op de behoeftes van de klant, verwachten men dat jij de producten weet te vertalen naar unieke voordelen voor de klant. Dit kan soms in één gesprek, maar ook door middel van een presentatie na een intensief traject of een productdemonstratie. Bij onze opdrachtgever draait het om het verlenen van creatief advies met een ‘hands-on’ aanpak. Om een goede partner te zijn voor de klanten moet je snel kunnen schakelen en kan jij je vinden in de volgende woorden “commercieel” en “accuraat ”.

Alle randvoorwaarden en ondersteunde faciliteiten zijn uitstekend geregeld. Men verwacht dat jij deze optimaal benut en hiermee jouw klanten ontzorgt. Je behoudt het overzicht tussen de afwisselende werkzaamheden en trajecten en bent verantwoordelijk voor de invulling van je eigen agenda.

Je rapporteert aan de Country Manager Benelux, maar deze geeft jou de vrijheid en het vertrouwen dat ook veel verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid met zich meebrengt. Hierbij verwacht men dat jij het maximale uit jezelf en uit je team weet te halen.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Analyseren van de markt (het volgen van ontwikkelingen in de markt en zo nodig tijdig anticiperen), inventariseren van accounts en opstellen van een strategisch accountplan van de topklanten;
  • Continu zicht houden op persoonlijke- en bedrijfsdoelstellingen waaronder het behalen en bewaken van de omzetten en marges;
  • Het opstellen van offertes en het volgen van betalingsgedrag;
  • Het opvolgen van lopende projecten zowel maatwerk (private label) als het eigen merken;
  • Onderhouden van de relaties met bestaande klanten, mede door het tijdig en uitgebreid informeren over producten, het doen van creatieve voorstellen omtrent nieuwe mogelijkheden en het meedenken met hun voorraadbeschikbaarheid;
  • Signaleren van behoeftes van de klant en verzorgen van advies hierover.

Functie-eisen

  • Commercieel, gedreven, enthousiast en met de gunfactor!
  • Analytisch en accuraat;
  • HBO+ werk- en denkniveau;
  • 5+ relevante werkervaring;
  • Affiniteit met onze producten;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke-de Ridder, 06-33942508.