Organisatie

Onze opdrachtgever is een Nederlands bedrijf dat actief is in de multi-gender “fast-fashion” industrie en distribueert naar meer dan 50 landen. Zij bieden verschillende footwear collecties aan variërend van eigen merkproducten, gelicenseerde producten en private label producten. Ze bezit en exploiteert alle volledige in-house faciliteiten, van ontwerp/ontwikkeling tot productie; van marketing tot verkoop en distributie. Alles om de (retail)partners beter te kunnen bedienen met de meeste efficiëntie en de hoogste kwaliteitsstandaard. Met een toegewijd en dynamisch team en een flexibele aanpak zijn zij continu op zoek naar en bouwen we voort op nieuwe kansen. De bedrijfscultuur omschrijft zichzelf als jong, energiek, ruimdenkend, vooruitstrevend, ambitieus, teamspirited en betrouwbaar, samen met een vleugje passie en vreugde.

Functie

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor een adequate administratieve, financiële en fiscale verwerking en verslaglegging voor de totale groep. Verder beheers je alle facetten van het businessmodel: P&L, cashflowanalyses en balance sheets. Je gaat hier veel contact hebben met interne stakeholders en daarnaast neem je zelfstandig projecten op die kunnen leiden tot ontwikkelingen en optimalisatie ten aanzien van de administratieve verrichtingen en processen.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• Opstellen, analyseren en consolideren van de periodieke rapportages (week-, maand-, kwartaal en jaarcijfers);
• Budgetten, variantieanalyses en forecasts op bedrijfsniveau opmaken en die ook opvolgen;.
• Voorbereiden en analyseren van de financiële resultaten;
• De concern jaarrekening consolideren en communiceren met de externe accountants
• Financiële informatie en KPI’s van de verschillende afdelingen verzamelen en analyseren;
• Zorgdragen voor intercompany afstemmingen;
• Verder ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van de werkmaatschappijen en holding.

Functie-eisen

Je herkent je in het volgende profiel:
• Om succesvol te zijn in deze rol zoeken we een proactieve zelfsturende kandidaat met een afgeronde HBO- of WO-opleiding richting Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde en/of Accountancy;
• Je bent een Senior professional met minimaal 6 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
• Je bent in de eerste plaats bijzonder analytisch en hebt een helikopterview;
• Je hebt een nauwkeurige werkwijze met gevoel voor (scenario-)analyses;
• Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift is een must;
• Je kunt goed overweg met ERP-pakketten en BI voor de rapportering en je hebt affiniteit met It en Data;
• Verder heb je een kritische blik, ben je zorgvuldig in je analyses en rapportages en zoek je alles tot op de bodem uit;
• Volgens Insights Discovery heb je een overwegend blauw profiel.


Inlichtingen

Array

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508.