Organisatie

Onze opdrachtgever is een Nederlands bedrijf dat actief is in de multi-gender “fast-fashion” industrie en distribueert naar meer dan 50 landen. Zij bieden verschillende footwear collecties aan variërend van eigen merkproducten, gelicenseerde producten en private label producten. Ze bezit en exploiteert alle volledige in-house faciliteiten, van ontwerp/ontwikkeling tot productie; van marketing tot verkoop en distributie. Alles om de (retail)partners beter te kunnen bedienen met de meeste efficiëntie en de hoogste kwaliteitsstandaard. Met een toegewijd en dynamisch team en een flexibele aanpak zijn zij continu op zoek naar en bouwen we voort op nieuwe kansen. De bedrijfscultuur omschrijft zichzelf als jong, energiek, ruimdenkend, vooruitstrevend, ambitieus, teamspirited en betrouwbaar, samen met een vleugje passie en vreugde.

Functie

Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor het analyseren, rapporteren en adviseren van financiële gegevens en business informatie aan het Management en de Directie. De plannen die je maakt zijn gericht op de middellange en lange termijn. Hierbij ligt de nadruk op het behalen van bedrijfsdoelen en het waarborgen van de financiële gezondheid van het bedrijf voor de lange termijn. Je werkt hierbij veelvuldig samen met de CFO’s, maar ook met financial controllers en accountants.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• Analyses rond winstgevendheid, rendement van investeringen en waardeverminderingen in kasstromen inzichtelijk maken;
• Budgetten, forecasts en variantieanalyses opmaken;
• Voorspellingen maken van financiële stromingen om zo de cashflows van het bedrijf te optimaliseren;
• Correcte financiële uitwerking in diverse business gerelateerde projecten bewaken en garanderen;
• KPI’s meetbaar maken om de voortgang van de doelstellingen te meten;
• Strategische doelen naar kritieke prestatie-indicatoren vertalen;
• Toekomstige risico’s analyseren en voorkomen;
• Trends op de markt vertalen naar verandering en verbetering van bedrijfsprocessen;
• Verder ben je in staat om de managementinformatie, rapportagecyclus en dashboards te optimaliseren.

Functie-eisen

Je herkent je in het volgende profiel:
• Om succesvol te zijn in deze uitdagende rol zoeken we een proactieve zelfsturende kandidaat met een afgeronde HBO- of WO-opleiding richting Finance & Control en/of Register Accountancy;
• Je bent een Senior professional met minimaal 6 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
• Je bent in de eerste plaats bijzonder analytisch maar behoudt een helikopterview;
•  Wiskundige vaardigheden en kennis van bedrijfseconomie zijn daarvoor absoluut noodzakelijk;
• Omdat je nauw samenwerkt met het management van het bedrijf, is het ook belangrijk dat je sociaal vaardig en diplomatiek bent en dat je een goede beheersing hebt van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en in geschrift;
• Je kunt goed overweg met ERP-pakketten en BI voor de rapportering en heb je affiniteit met It en Data;
• Ook moet je proactief zijn om collega’s aan te sturen en te begeleiden en heb je een bredere kennis van de onder andere marketing, sales en logistiek;
• Volgens Insights Discovery heb je een overwegend rood/geel profiel.

Inlichtingen

Array

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508.