Organisatie

Onze opdrachtgever is een Brabants familiebedrijf dat al meerdere decennia actief is in textiel met eigen merken en private label. Met een team van ongeveer 60 collega’s bedienen zij een grote verscheidenheid aan klanten in heel Europa. Belangrijke kernwaarden van het bedrijf zijn eerlijkheid, klantgerichtheid, gedrevenheid en ondernemerschap. Daarnaast kenmerkt de bedrijfscultuur zich door een laagdrempelige en loyale sfeer met een praktische en een oplossingsgerichte instelling. Voor hen zijn wij op zoek naar een enthousiaste en professionele Accountmanager Brands (Home Textiles).

Functie

Als Accountmanager Brands ben jij dé expert op het gebied van Retail distributie. Jouw rol omvat het beheer van het bestaande netwerk aan relaties, evenals proactieve uitbreiding ervan. Je draait je hand niet om voor acquisitie en het openen van nieuwe deuren bij klanten in de Nederlandse en Belgische Retail sector (Home Textiles, B2B). Zowel cross- als upsell zijn voor jou vertrouwde begrippen. Met scherp oog voor het merkenbeleid stuur je op verkoopdoelstellingen en werk je samen met je collega’s aan de groei van de Retail omzet. Naast de dagdagelijkse sales werkzaamheden denk je ook proactief mee over innovaties en verbeteringen van sales processen.

Jouw doel:
• Het uitbreiden van de business, bij zowel bestaande als nieuwe klanten;
• Jij bent hét (commerciële) aanspreekpunt voor de Retail klanten.

Jouw belangrijkste werkzaamheden en verantwoordelijkheden:
• Je draagt samen met het team de verantwoordelijkheid over de exclusiviteit en het distributiebeleid van de merken;
• Je zoekt proactief naar prospects en weet hoe je deuren moet openen bij nieuwe klanten;
• Onderhouden van relaties met bestaande klanten en benutten van potentiële up- en cross sell mogelijkheden;
• Je werkt nauw samen met andere interne afdelingen t.b.v. optimale klanttevredenheid;
• Je pakt proactief jouw rol in het verbeteren van het resultaat, ook op lange termijn, door o.a. te komen met verbetervoorstellen van sales processen en innovaties.

Functie-eisen

Herken jij zelf in het volgende profiel?
• Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de Retail of FMCG branche;
• Ervaring met de verkoop van merken. Zaken zoals exclusiviteit en distributiebeleid zijn jou dan ook bekend;
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Je bent communicatief sterk: je hebt goede communicatieve skills en schroomt niet voor wat zwaardere gesprekken zoals onderhandelingen;
• Je bent ondernemend en proactief: je bent altijd op zoek naar nieuwe kansen. Daarbij denk je niet alleen, maar je handelt ook! Naast het uitbreiden van de business denk je ook proactief mee over interne verbeteringen;
• Je bent stressbestendig: je kunt snel schakelen tussen meerdere stakeholders en laat je niet snel op de kast jagen;
• Je bent commercieel en doelgericht: jij houdt je dagelijks bezig met hoe de hoogst mogelijke omzetten kunnen worden bereikt binnen jouw domein en werkt naar jouw doelen toe;
• Representatief: jij bent het visitekaartje van het bedrijf en de merken richting de klant.

Inlichtingen

Array

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508