Organisatie

Onze opdrachtgever is een Brabants familiebedrijf dat al meerdere decennia actief is in textiel met eigen merken en private label. Met een team van ongeveer 60 collega’s bedienen zij een grote verscheidenheid aan klanten in heel Europa. Belangrijke kernwaarden van het bedrijf zijn eerlijkheid, klantgerichtheid, gedrevenheid en ondernemerschap. Daarnaast kenmerkt de bedrijfscultuur zich door een laagdrempelige en loyale sfeer met een praktische en een oplossingsgerichte instelling. Voor hen zijn wij ter uitbreiding van het team op zoek naar een enthousiaste en professionele Customer Service Employee B2C and B2B.

Functie

Binnen het team houdt men zich bezig met klantverzoeken die betrekking hebben op de Home Textiles producten. De organisatie heeft B2C en B2B customer service samengevoegd, in gelijke verdeling, om de werkzaamheden gevarieerd en uitdagend te houden. Dit betekent dat je ook fungeert als spin in het web binnen de organisatie. Je krijgt te maken met zo goed als alle afdelingen, in het bijzonder zal je samenwerken met het e-commerce team en de andere collega’s van Customer Relations. Je zal te maken krijgen met uiteenlopende vragen en verzoeken van klanten. Denk aan retouren, orderverwerking en -opvolging, vragen over verzendingen en productinhoudelijke vragen. Ook met klachten kan jij goed omgaan, sterker nog, jij weet een klacht om te buigen naar een positieve ervaring.

Om een breder beeld te geven een aantal werkzaamheden op een rijtje:
• Je draagt zorg voor een kwalitatief hoogwaardige- en tijdige afhandeling van vragen, klachten en retouren, zowel telefonisch, via de chatfuncties, whatsapp als per mail;
• Je bent verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling en verwerking van klantvragen en opdrachten in onze backoffice systemen;
• Je streeft ernaar om goed op de hoogte te zijn van alle producten en acties zodat je in kan springen op vragen en proactief mee kan denken met oplossingen. Hier weet jij zowel intern als extern naar te handelen;
• Proactief informeren van alle betrokken partijen bij terugkerende vragen;
• Het doen van verbetervoorstellen ten behoeve van het proces rondom B2B en B2C klantcontact.

Functie-eisen

Herken jij jezelf in het volgende profiel?

• Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding en bij voorkeur al enige werkervaring opgedaan in een vergelijkbare rol in een internationale groothandelsomgeving;
• Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
• Ervaring met het Word, Outlook en Excel zijn een vanzelfsprekendheid en kennis van Navision is een grote pré;
• Je hebt een klantgerichte houding, bent pragmatisch en hebt een sterk probleemoplossend vermogen.

Inlichtingen

Array

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508