Organisatie

Onze opdrachtgever is een Brabants familiebedrijf dat al meerdere decennia actief is in textiel met eigen merken en private label. Met een team van ongeveer 60 collega’s bedienen zij een grote verscheidenheid aan klanten in heel Europa. Belangrijke kernwaarden van het bedrijf zijn eerlijkheid, klantgerichtheid, gedrevenheid en ondernemerschap. Daarnaast kenmerkt de bedrijfscultuur zich door een laagdrempelige en loyale sfeer met een praktische en een oplossingsgerichte instelling. Voor hen zijn wij ter uitbreiding van het team op zoek naar een enthousiaste en professionele Supply Chain Planner.

Functie

In de rol van Supply Chain planner is geen dag hetzelfde. Collecties bewegen steeds sneller en worden naast de reguliere verkoopkanalen ook via de E-tail tak verkocht. De klantbehoefte wordt steeds uitgebreider en complexer, dit vraagt om taylor-made supply chain oplossingen. Deze ontwikkelingen vragen om een Supply Chain Planner met een pragmatische hands-on mentaliteit die het leuk vindt om problemen op te lossen, snel te schakelen en de supply chain werkzaamheden vanuit een commerciële blik te bekijken. Als Supply Chain Planner ben jij verantwoordelijk voor de gehele pijplijn van de eigen- en klant collecties. In deze pijplijn zit o.a.: voorraadbeheer, inkoopplanning en klantwensen. Jouw doelen zijn: kosten, doorlooptijden en voorraadhoogtes bewaken, en door alle stakeholders aangesloten te houden leverbetrouwbaarheid te verbeteren om de klantvraag zo goed mogelijk te vervullen. Dat houdt ook in dat je in staat moet zijn om, met een commerciële insteek, mee te denken met de klant en de leverancier omtrent (kortstondige) projecten.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:
•  Je bent verantwoordelijk voor voorraadbeheer en planning van collecties (eigen collecties en klant collecties);
•  Je bent verantwoordelijk voor beschikbaarheid van de juiste collectie op het juiste moment op de juiste locatie. Je stemt dit af met de logistieke planning;
•  In jouw rol stel jij trendanalyses en prognoses (in- en verkoop) op aan de hand van gerealiseerde verkopen en stemt deze af met klant, afdelingen verkoop en inkoop;
• Je denkt mee en deelt je input m.b.t. de performance van de leveranciers tijdens de periodieke afstemming;
•  Het is je taak om het voorraadbeleid per verkoopkanaal te beheren en optimaliseren. Je doet verbetervoorstellen t.b.v. het algemene proces.

Functie-eisen

Herken jij jezelf in het volgende profiel?
• Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en een opleiding binnen logistiek, modemanagement of bedrijfskunde afgerond;
• Je hebt al relevante werkervaring opgedaan in een soortgelijke rol binnen een dynamische (internationale) omgeving met een hoge mate van zelfstandigheid;
• Je hebt een goede kennis van het MS Office pakket (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) en Navision en stock planning software;
• Je bent een goede communicator in woord en geschrift in het Nederlands en Engels;
• Je hebt een sterk cijfermatig inzicht en analytisch vermogen: kunt snel verbanden leggen en onderscheid kunnen maken tussen hoofd- en bijzaken;
• Je hebt een proactieve “hands-on” mentaliteit: je vindt het geen probleem om soms ook je voeten in de klei zetten als de situatie daarom vraagt;
• Je bent stressbestendig: projecten kunnen omvangrijk zijn en niet alles loopt altijd volgens plan; dat betekent dat de werkdruk op kan lopen en dat je moet kunnen improviseren. Het is van belang dat je op deze momenten in staat bent prioriteiten te stellen en overzicht te bewaren;
• Je bent kritisch nieuwsgierig, zoekt graag uit, kan verbinden, denkt proactief mee, en kan goed vanuit meerdere belangen schakelen en beslissingen nemen en/of voorstellen doen.

Inlichtingen

Array

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508