Organisatie

Onze opdrachtgever is een toonaangevende internationale handelsorganisatie in consumenten artikelen in interieur, koken en tafelen die zowel met een eigen merk als voor private label klanten eigentijdse producten ontwikkelt.

Functie

Wil je graag werken met retailers door heel Europa? Wij zijn op zoek naar een gedreven Category Manager die de categorie Home & Deco van onze opdrachtgever gaat aansturen. Als Category Manager ben je het verantwoordelijk voor de omzet en de marge van de categorie. Je hebt oog voor trends om mooie collecties te bouwen voor het eigen merk en kent de prijzen van discount tot het midden segment om de vele private label aanvragen op de juiste prijs aan te bieden. Los van jouw creativiteit ben je ook analytisch sterk om de juiste afwegingen te maken over het assortiment. Al met al een veelzijdige en uitdagende functie met genoeg ruimte voor eigen inbreng. Je weet wanneer er gewerkt moet worden én wanneer er tijd is voor ontspanning.

Jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

  • Leidinggeven aan team van productmanagers binnen je categorie;
  • Product roadmap opzetten en deze bewaken;
  • Leveranciersmanagement ( Azie en Europa);
  • Je bepaalt de groeistrategie, coacht het team, en stelt samen doelstellingen en actieplannen op;
  • Assortimentsanalyse, product life cycle bewaken;
  • Trends spotten en omzetten naar juiste producten;
  • Bezoeken van beurzen en leveranciers (o.a. Azië);
  • Marktonderzoek / concurrentie onderzoek.

Functie-eisen

• Je hebt een HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie gericht op de ontwikkeling van kaarsen en geurproducten;
• Je hebt kennis van ERP systemen en het inrichten en optimaliseren van master data;
• Beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift;
• Gedreven en proactief;
• Commercieel en ondernemend;
• Planmatig en gestructureerd, analytisch sterk;
• Energiek en pragmatisch.

Inlichtingen

Array

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke-de Ridder, 06-33942508.