Organisatie

Onze opdrachtgever is een Nederlands bedrijf dat actief is in de multi-gender “fast-fashion” industrie en distribueert naar meer dan 50 landen. Zij bieden verschillende footwear collecties aan variërend van eigen merkproducten, gelicenseerde producten en private label producten. Ze bezit en exploiteert alle volledige in-house faciliteiten, van ontwerp/ontwikkeling tot productie; van marketing tot verkoop en distributie. Alles om de (retail)partners beter te kunnen bedienen met de meeste efficiëntie en de hoogste kwaliteitsstandaard. Met een toegewijd en dynamisch team en een flexibele aanpak zijn zij continu op zoek naar en bouwen we voort op nieuwe kansen. De bedrijfscultuur omschrijft zichzelf als jong, energiek, ruimdenkend, vooruitstrevend, ambitieus, teamspirited en betrouwbaar, samen met een vleugje passie en vreugde.

Functie

Ter uitbreiding van het team in Lijnden zijn wij voor onze klant op zoek naar een gedreven Senior Footwear Designer die wil bouwen aan de collecties van hun merken.

In deze rol ben je onderdeel van het design team, waarin je samen met je collega’s werkt aan de schoenencollecties voor verschillende internationaal opererende sport-lifestyle merken. Samen ontwerpen jullie de collecties voor dames en heren voor de nationale en internationale markt. Je zorgt voor vernieuwing van de collecties, doorontwikkeling van onze succesvolle modellen en je bewaakt de continuïteit wat betreft de collectie build-up. Je ziet en begrijpt het grote geheel en bent in staat je visie naar commerciële producten te vertalen. Op productniveau ben je medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe zolen, leesten, uppers, materialen en prints. De tekeningen en artworks visualiseer je d.m.v. CADS in Adobe Illustrator. Dankzij jouw passie voor mode en schoenen ben je altijd op de hoogte van de laatste trends en kan je deze met behulp van store checks, beursbezoeken, magazines en internet research vertalen naar thema’s. Dit doe je d.m.v. concepten, moodboards en kleurkaarten die aansluiten op de merkidentiteiten. In samenwerking met de productmanager maak je vernieuwende commerciële collecties en geef je koers aan de merken. Daarnaast zorg je samen met het team ervoor dat het gedachtengoed van de collectie intern wordt overgebracht naar de afdelingen product development, marketing en sales.

Functie-eisen

Jij herkent je in het volgende profiel:

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding richting fashion/ shoe design en minimaal 3-5 jaar werkervaring;
  • Je hebt een trackrecord van sterke commerciële collecties als footwear designer en ervaring met het ontwikkelen van dames en herenschoenen/ sneakers in de sport-fashion branche is een pré;
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van merken, die je met jouw visie naar een hoger niveau weet te tillen;
  • Je bent zelfstandig, proactief en je neemt graag de verantwoordelijkheid;
  • Je hebt veel ervaring met Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Adobe InDesign;
  • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal;
  • Daarnaast heb je een goed gevoel voor detail, materiaal en een hoge mate van nauwkeurigheid.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508.