Organisatie

Onze opdrachtgever is een Nederlands bedrijf dat actief is in de multi-gender “fast-fashion” industrie en distribueert naar meer dan 50 landen. Zij bieden verschillende footwear collecties aan variërend van eigen merkproducten, gelicenseerde producten en private label producten. Ze bezit en exploiteert alle volledige in-house faciliteiten, van ontwerp/ontwikkeling tot productie; van marketing tot verkoop en distributie. Alles om de (retail)partners beter te kunnen bedienen met de meeste efficiëntie en de hoogste kwaliteitsstandaard. Met een toegewijd en dynamisch team en een flexibele aanpak zijn zij continu op zoek naar en bouwen we voort op nieuwe kansen. De bedrijfscultuur omschrijft zichzelf als jong, energiek, ruimdenkend, vooruitstrevend, ambitieus, teamspirited en betrouwbaar, samen met een vleugje passie en vreugde.

Functie

Ter uitbreiding van het team in Utrecht zijn wij voor onze klant op zoek naar een gedreven International Sales & Key Account Manager.

Als International Sales & Key Account Manager ben je verantwoordelijk voor het beheren van internationale accounts, het onderhouden van een duurzame relatie met klanten, het maximaliseren van verkoopkansen en het genereren van nieuwe business. Je gaat prospects benaderen om de omzetdoelstellingen van de organisatie te laten groeien. We verwachten dat je de marktontwikkelingen volgt en hiermee de verwachtingen van de klant overtreft. Samen met je team formuleer en implementeer je verkoopstrategieën om nieuwe en bestaande markten verder te ontwikkelen. Je reist actief en bezoekt de klanten waarmee je werkt, bent aanwezig op beurzen, bezoekt winkels en andere branchespecifieke evenementen en geeft feedback en input op de collecties. Je rapporteert aan de algemeen directeur.

Functie-eisen

Jij herkent je in het volgende profiel:

  • Je hebt minimaal een afgeronde Commerciële HBO opleiding en een aantal jaar werkzaam in een internationale salesfunctie in de fashion industrie en bij voorkeur in de schoenenbranche;
  • Een uitstekende beheersing van de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en iedere andere Europese taal is een plus;
  • Een zeer goede kennis van MS Office;
  • Hoge persoonlijke impact, gedrevenheid, veerkracht en kalmte onder druk;
  • Sterke luister- en onderhandelingsvaardigheden – uitstekende sociale, communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden en multicultureel begrip;
  • Je begrijpt wat de klant nodig heeft en levert oplossingen die hieraan voldoen;
  • Je bent analytisch sterk, organisatorisch en planmatig;
  • Tot slot ben je bereid om vaak internationaal te reizen, ongeveer 50% van je tijd.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508.