Organisatie

Geïnspireerd door rock ’n roll en the city that never sleeps, worden elk seizoen on-trend collecties gemaakt met de focus op statement, lef en innovatie. Met miljoenen klanten wereldwijd is Steve Madden nog steeds aan het groeien, vooral in Europa.

Functie

Wegens de groei van dit mooie merk zijn wij op zoek naar versterking voor het sales team. De accounts behoeven dagelijkse support in het optimaliseren van de groeiende business. Het is voor deze functie van groot belang dat je nauw samenwerkt met het Product Team, die de Europese collecties samenstelt en met jouw input tot de beste collecties komt. Kennis van footwear is daarom erg belangrijk. Je gaat samenwerken met het grootste en snelst groeiende Key Account.

Je verantwoordelijkheden:

  • Je neemt kennis van de inkoopstrategie en weet deze te vertalen naar een collectiestrategie per merk / categorie; rekening houdend met pre-buy budget, in-season budget, reorder budget en de daarbij behorende intake planning;
  • Je verzamelt sales informatie en weet deze informatie goed te gebruiken om samen met het Product Team invulling te geven aan de nieuwe collecties;
  • Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het opzetten en behalen van de forecast. Hiervoor heb je nauw contact met jouw Key Account , bezoekt je hen regelmatig in Europa en indien nodig ga je mee naar de belangrijke modebeurzen in steden als Berlijn, Milaan en Copenhagen.

Functie-eisen

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring in een soortgelijke functie in footwear bij voorkeur op Europees niveau;
  • Je hebt reeds ervaring opgedaan met key accounts waaronder fashion e-tailers;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift;
  • Je hebt een zeer goede beheersing van Microsoft Word en Excel;
  • Je hebt een heel sterk analytisch vermogen en werkt zelfstandig en proactief;
  • Je bent uiteraard commercieel en modebewust en volgt de trends op de voet;
  • Tot slot heb je de bereidheid om te reizen naar je klanten en beurzen in Europa.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke-de Ridder, 06-33942508.