Organisatie

Onze opdrachtgever is een familiebedrijf waar fashion, teamspirit en ontwikkeling voor op staat. Met vier onderscheidende merken en een e-commerce platform, is het een bedrijf dat blijft groeien in zowel het aantal retailers als in de online modewereld.

Functie

Als gedreven creatieve Fashion Designer heb je ervaring met het ontwerpen van diverse damescollecties. Je bent verantwoordelijk voor het neerzetten en uitwerken van de collectie van één of meerdere merken (zes collecties per jaar per merk). Je doet alles volgens de uitgangspunten van het merk, waarbij de doelgroep duidelijk naar voren komt. Daarnaast ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de damesmode en weet je die goed toe te passen binnen jouw collectie.

 • Op creatief gebied bestaan de werkzaamheden uit het tekenen en uitwerken van zes collecties per jaar per merk d.m.v. moodboards, kleurkaarten en prints. Tevens houd je je bezig met het omkleuren van Artworks en Allovers en werk je geheel zelfstandig Stylesheets uit;
 • Om een goede commerciële collectie te kunnen creëren volg je de laatste trends en ontwikkelingen binnen de diverse doelgroepen, retail en lifestyle d.m.v. shoppings, bekijken van websites en volgen van influencers;
 • Op uitvoerend gebied bestaan de werkzaamheden uit het doorpassen, uitwerken en bepalen van de definitieve samples. Daarnaast is het van belang dat de verkoopsamples worden gecontroleerd en doorgepast, waarna een optieplanning kan worden opgezet. Hierbij heb je regelmatig contact met onze producenten.


Functie-eisen

 • HBO- diploma richting modevormgeving (AMFI, Saxion of TMO);
 • Minimaal 4 jaar ervaring als fashion designer bij een dameskledingmerk;
 • 32 – 40 uur per week beschikbaar;
 • Kennis van patronen/pasvorm/maatspecificaties/kleur/textiel kennis;
 • Ruime ervaring met Excel, InDesign, Illustrator;
 • Communicatief sterk, als Designer hebben jouw werkzaamheden met diverse afdelingen te maken;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ervaring met doorpassen en fitting comments uitwerken.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Suzanne Musters 06-21153603