Organisatie

Onze opdrachtgever is een Nederlands bedrijf dat actief is in de multi-gender “fast-fashion” industrie en distribueert naar meer dan 50 landen. Zij bieden verschillende footwear collecties aan variërend van eigen merkproducten, gelicenseerde producten en private label producten. Ze bezit en exploiteert alle volledige in-house faciliteiten, van ontwerp/ontwikkeling tot productie; van marketing tot verkoop en distributie. Alles om de (retail)partners beter te kunnen bedienen met de meeste efficiëntie en de hoogste kwaliteitsstandaard. Met een toegewijd en dynamisch team en een flexibele aanpak zijn zij continu op zoek naar en bouwen we voort op nieuwe kansen. De bedrijfscultuur omschrijft zichzelf als jong, energiek, ruimdenkend, vooruitstrevend, ambitieus, teamspirited en betrouwbaar, samen met een vleugje passie en vreugde.

Functie

Als E-commerce product merchandiser ben jij verantwoordelijk voor de merchandising van de verschillende merken en collecties op de online kanalen. Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen binnen het bedrijf en het e-commerce team (logistiek – sales – design). Daarnaast ben jij de spil in het web met betrekking tot voorraden, en bent continue bezig met de optimalisatie hiervan. Tevens ben jij verantwoordelijk voor het uitrollen en waarborgen van de merchandise strategie. Het kerndoel van E-Commerce is dat de digitale strategie van onze klant ter uitvoering wordt gebracht, en daarmee het vergroten van het aandeel online verkopen.

Je werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

• Dagelijks monitoren van performance middels KPI rapportages;
• Creëren van pre-orders voor de verschillende merken a.d.h.v. budgetten;
• In season trading, optimalisatie van performance en KPI’s;
• Identificeren van commerciële kansen en het benutten daarvan;
• Nauwe samen werking met logistiek / sales / back office / design;
• Ondersteuning opstellen en vertalen van merchandise strategie;
• Dagelijks monitoren van voorraad locaties en aanvulling hiervan;
• Operationele werkzaamheden.

Functie-eisen

Jij herkent je in het volgende profiel:

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding en ben je minimaal 2 jaar werkzaam in dit vakgebied in een gelijkwaardige rol binnen een internationaal bedrijf;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift;
  • Als persoon ben je commercieel en ondernemend ingesteld;
  • Je kan gestructureerd en georganiseerd werken, bent in staat prioriteiten te stellen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Daarnaast ben je stressbestendig, heb je een proactieve houding en een probleemoplossend (mee-)denkvermogen;
  • Tot slot werk je graag in teamverband en hebt een hands-on mentaliteit.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508.