Organisatie

Onze opdrachtgever is een succesvol familiebedrijf opgericht in 1994 met circa 55 enthousiaste collega’s. Passie voor wonen staat centraal in de bedrijfsvoering en dat is terug te zien in de producten, lifestyle concepten en klantgerichte aanpak. De bedrijfscultuur is ondernemend, resultaatgericht en informeel.

Functie

Als Marketplace Specialist ondersteun je de E-Commerce Manager op alle gebieden van het onderhoud en het beheer van de online verkoop via marketplaces. Jij zorgt voor een optimale aanwezigheid van de collecties op de Marketplaces zoals Bol.com en Fonq.

 • Productportfolio: Je zorgt ervoor dat op iedere marktplaats de juiste selectie van artikelen online staan. De accountmanagers geven jou door welke collecties op iedere marktplaats mag komen te staan en jij zorgt ervoor dat dit staat ingeregeld in EffectConnect. Ieder half jaar mag de nieuwste collectie worden opgevoerd en jij zorgt ervoor dat dit op iedere marktplaats online komt te staan.
 • Productverrijking: Met behulp van EffectConnect ga je de content en vindbaarheid van onze producten op de marktplaatsen optimaliseren. Je zorgt ervoor dat in EffectConnect bij alle artikelen bijvoorbeeld de juiste kleuren, formaten en interieurstijlen staan ingericht. Zo zorg je dat alle artikelen de beste online presentatie hebben en dat consumenten de artikelen goed kunnen vinden. Indien een artikel onvoldoende of slechte productcontent heeft voor een marktplaats, dan los jij dit op in EffectConnect of in Shopware (dit is afhankelijk van het type content).
 • Data analyse: Je meet, analyseert en presenteert de resultaten van je inspanningen. Je signaleert knelpunten en mogelijkheden tot optimalisatie. Je meet ook het succes van het online aanbod aan de hand van de diverse reviews en je kunt meedenken met het e-com team hoe we klanten kunnen aanmoedigen tot het schrijven van reviews. Met het E-com team bespreek je regelmatig hoe de online presentatie van de merken en op de marktplaatsen en op de eigen webshops verbetert kan worden.
 • Prijzen: De accountmanagers geven aan welke (actie-) prijzen er per marktplaats gelden en jij zorgt ervoor dat dit binnen EffectConnect allemaal goed en op tijd staat ingesteld.

Functie-eisen

 • Een succesvol afgeronde HBO-opleiding in een bedrijfseconomische richting;
 • Je hebt kennis en ervaring in e-commerce activiteiten, waaronder het werken met Content Management Systemen (zoals Magento, Shopware, Lightspeed, etc), conversieoptimalisatie en SEO;
 • Heeft werkervaring met marketplace connectors, data feeds of een PIM systeem;
 • Werkervaring met Google Analytics is een pré;
 • Kan goed werken met Excel en PowerPoint en leert snel werken met nieuwe software systemen;
 • Moet zelfstandig kunnen werken binnen een interdisciplinair team;
 • Heeft oog voor detail en kan goed plannen om aan meerdere projecten tegelijk te kunnen werken;
 • Heeft passie voor e-commerce en interesse in consumentengedrag;
 • Heeft werkervaring binnen de interieurbranche of fashion branche;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Frans en Duits zijn pré.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Janka Verkerke – de Ridder 06-33942508.