Organisatie

onze opdrachtgever is een toonaangevende internationale handelsorganisatie in consumenten artikelen. De laatste jaren hebben zij zich succesvol toegelegd op zowel merkontwikkeling als het ontwikkelen van innovatieve private labels en producten voor grote Europese Retailers. De producten vind je o.a. in winkels als Albert Heijn, Jumbo, Blokker, Leclerc, Auchan, Carrefour België, Edeka en Tchibo.

Functie

Voor een van de grootste klanten is er een ‘dedicated’ team ingericht dat zich 100% focust op deze klant. Binnen het team is men verantwoordelijk voor het gehele proces van het ontwikkelen en produceren van producten (voornamelijk in het Verre Oosten) tot aan het uitleveren van de orders en het factureren hiervan. Het assortiment van de klant bestaat voornamelijk uit keuken en tafel gerelateerde artikelen welke onder Private Label voor deze klant worden ontwikkeld. Voor deze functie zijn we op zoek naar een leidinggevende ‘teamplayer’ die in staat is om het ‘customer focus team’ naar een volgend niveau te brengen. Je bent in deze rol commercieel verantwoordelijk voor het account, waarbij je een team van professionals aanstuurt met verschillende disciplines. Samen met een junior Private Label Manager ken je alle in’s en out’s van de klant en ontwikkel je samen met strategische partners in het Verre Oosten de juiste artikelen die voldoen aan alle relevante Europese wet- en regelgeving.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Uitvoering geven aan het sales plan met het team;
 • Het identificeren van de klantwens en omzetten naar scherpe aanbiedingen en overtuigende presentaties;
 • Het voeren van onderhandelingen met de klant binnen de gestelde kaders. Je bent immers het eerste aanspreekpunt naar de diverse inkopers;
 • Het sourcen van (nieuwe) artikelen en nieuwe leveranciers;
 • Het onderhouden van de relatie met strategische partners in het Verre Oosten;
 • Bezoeken van beurzen en fabrieken in met name China; – Het bewaken van het volledige ontwikkelingsproces, je bent als het ware het geweten van het team; – Het faciliteren, motiveren en begeleiden van de diverse professionals/disciplines in het team;
 • Het begeleiden en opleiden van een junior Private Label Manager;
 • Samen met het team zorgdragen voor de vereiste certificeringen op het gebied van productkwaliteit en compliance
 • Het laten uitvoeren van productcontroles en audits bij leveranciers.
 • En je bent in staat om hierover te sparren met de collega’s van de kwaliteitsafdeling.

Functie-eisen

Geen werkdag is hetzelfde, daarom zijn wij op zoek naar een stevige professional met zelfsturend vermogen, scherp op details én in staat om boven de materie te staan. Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden en competenties:

 • Minimaal een afgeronde bachelor opleiding;
 • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met ERP systemen en Microsoft Office;
 • Gedreven en proactief – Ondernemer;
 • Planmatig en gestructureerd;
 • Analytisch sterk;
 • Energiek;
 • Denker en doener;
 • Pragmatisch (met de juiste balans);
 • In staat om een team ‘mee te krijgen’;
 • Op de hoogte van en ervaring met Europese wetgeving omtrent consumentenproducten;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pré.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande vacature en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via de button hieronder. Ben je op zoek naar een baan in de Fashion of Lifestyle en voldoet deze vacature niet aan jouw wensen? Bekijk dan de overige vacatures of stuur een open sollicitatie. Zo kunnen we je profiel matchen met interessante toekomstige vacatures. Voor vragen kan je contact opnemen met Suzanne Musters 06-21153603